Kafane

Kafana „Balkan“

Kafana Balkan je jedna od najstarijih kafana u gradu. Od njenog nastanka do danas negujemo duh boemskog stila… Pozicionirana u samom centru grada, naša kafana oduvek je delovala poput magneta za Kragujevčane. U njenoj bašti svoje prve jutarnje kafe ispijali su novinari, gimnazijski profesori, pa i učenici. Naša kafana oduvek je bila centar društvenog života Kragujevca, a to je i danas tako.

„Lovac“

U srcu grada u kući staroj 200 godina, poznatoj kao Denin konak, nalazi se kafana ,,Lovac.” Uz ljubazno osoblje u autentičnom ambijentu stare srpske kuće uz po neki moderan detalj, ovde možete biti posluženi pored velikog odabira jela sa roštilja, lovačkim specijalitetima uz odličan odabir pića. Opustite se u hladu bašte u vrelim letnjim danima ili pak uživajte uz akustične zvuke u večernjim satima vikendom.

„Pevac“

Na obodu Šumaričkog jezera u Kragujevcu, u naselju Vinogradi, nalazi se idealno mesto za hedoniste – restoran ,,Pevac”. U ambijentu koji odiše toplinom, uz internacionalnu kuhinju i domaće specijalitete, ljubazno osoblje, muzičare vikendom, provedite prijatne trenutke. Uživajte i opustite se pokraj vatre kamina zimi ili uz žubor potoka kroz baštu na tri nivoa u letnjim danima do 100 mesta.

„Fijaker Art“

Zatvorene prostorije kafane, urađene u drvetu i tamnoj cigli i ukrašene etno motivima, smeštene su u starom podrumu. Ceo prostor i atmosfera su idealni kako za porodične ručkove i večere. Ceo ambijent upotpunjuje ljubazno osoblje koje na profesionalan način uslužuje svoje goste specijalitetima domaće kuhinje i velikim izborom pića.

Kafana „Paligorić“

„Paligorić“ – kafana u čije ime govore više decenija rada, a renome brane miris i ukus mesa sa roštilja, gotova jela i jela ispod sača. Smeštena u zagrljaju glavnih ulica grada, a sa prelepom baštom nudi sve ono sto je potrebno, odmor i lep ugodjaj za sva čula.

Kafana „Stara Srbija“

Jedna od najstarih kafana u gradu, smeštena u samom centru grada, dugo je i sama bila centar društvenog zivota Kragujevčana. Svoju dugu istoriju i tradiciju sada koristi da, i u ovim modernim vremenima, ponudi vrednosti koje ne gube na značaju – kvalitet, dobar ugođaj, prijatno raspoloženje. „Stara Srbija“ – kvalitet koji se ne menja.

Kafana „Lađa Francuska“

Kafana ,,Lađa Francuska” ima tradiciju u ugostiteljstvu dugu 30 godina. Za dobro raspoloženje gostiju brine se orkestar „Srma“, koji svira svakog dana, sem nedelje i ponedeljka.

Kafana „Biblioteka kod Milutina“

Kafana „Biblioteka kod Milutina“ postoji više od 25 godina. Specijalitet kuće predstavlja jagnjetina i prasetina sa ražnja kao i veliki asortiman jela sa roštilja. Uz to naši kuvari za Vas svakoga dana spremaju jagnjeću sarmicu, kuvana jela, gulaš, kačamak, proju, čorbice i mnoge druge specijalitete nacionalne kuhinje. Uz sve to, nudimo vam veliki asortiman alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i odličnu kartu vina.

„Ko to tamo peva“

Krčma po specifičnom ukusu. Satkana od starinskih predmeta koji odišu tradicijom, u prelepom etno stilu koji opčinjava sve zaljubljenike u nacionalnu kulturu. Pogled na šumadijske predele koji opija, kao i duhovito podsećanje na biser domaće kinematografije.

„Tabor“

Kada poželite da se opustite i uživate uz prvoklasne specijalitete spremljene od strane vrsnih kuvara, uz čašicu vina ili Vašeg omiljenog pića – mi smo odličan izbor! Ugostićemo Vas domaćinski, a naše ljubazno osoblje će se pobrinuti da Vam ne zafali ništa u toku Vašeg boravka kod nas. Restoran je uređen u rustičnom stilu. Sala je kapaciteta do 70 ljudi, i odlično je mesto za organizaciju raznih tipova proslava. Ukusna hrana, vrhunska muzika uživo, domaćinska atmosfera, odličan provod.

„Dedovina“

Momenat predaha, na periferiji grada koji spaja prijatnu atmosferu i zanosne ukuse našeg  kraja. Lokal ukrašen šumadijskim stilom, domaćom kuhinjom i nasmejanim ljudima, koji su radi da podele Vaše lepe trenutke, i pomognu Vam da priče koje počnete kod njih postanu nezaboravne.

Scroll to Top