Kafane

          Kafana Balkan je jedna od najstarijih kafana u gradu. Od njenog nastanka do danas negujemo duh boemskog stila… Pozicionirana u samom centru grada, naša kafana oduvek je delovala poput magneta za Kragujevčane. U njenoj bašti svoje prve jutarnje kafe ispijali su novinari, gimnazijski profesori, pa i učenici. Naša kafana oduvek je bila centar društvenog života Kragujevca, a to je i danas tako.

„Lovac“

          U srcu grada u kući staroj 200 godina, poznatoj kao Denin konak, nalazi se kafana ,,Lovac.” Uz ljubazno osoblje u autentičnom ambijentu stare srpske kuće uz po neki moderan detalj, ovde možete biti posluženi pored velikog odabira jela sa roštilja, lovačkim specijalitetima uz odličan odabir pića. Opustite se u hladu bašte u vrelim letnjim danima ili pak uživajte uz akustične zvuke u večernjim satima vikendom.

          Na obodu Šumaričkog jezera u Kragujevcu, u naselju Vinogradi, nalazi se idealno mesto za hedoniste – restoran ,,Pevac”. U ambijentu koji odiše toplinom, uz  internacionalnu kuhinju i domaće specijalitete, ljubazno osoblje, muzičare vikendom, provedite prijatne trenutke. Uživajte i opustite se pokraj vatre kamina zimi ili uz žubor potoka kroz baštu na tri nivoa u letnjim danima do 100 mesta.

„Fijaker Art“

          Zatvorene prostorije kafane, urađene u drvetu i tamnoj cigli i ukrašene etno motivima, smeštene su u starom podrumu.  Ceo prostor i atmosfera su idealni kako za porodične ručkove i večere. Ceo ambijent upotpunjuje ljubazno osoblje koje na profesionalan način uslužuje svoje goste specijalitetima domaće kuhinje i velikim izborom pića.

          „Paligorić“ – kafana u čije ime govore više decenija rada, a renome brane miris i ukus mesa sa roštilja, gotova jela i jela ispod sača. Smeštena u zagrljaju glavnih ulica grada, a sa prelepom baštom nudi sve ono sto je potrebno, odmor i lep ugodjaj za sva čula.

Kafana „Stara Srbija“

          Jedna od najstarih kafana u gradu, smeštena u samom centru grada, dugo je i sama bila centar društvenog zivota Kragujevčana. Svoju dugu istoriju i tradiciju sada koristi da, i u ovim modernim vremenima, ponudi vrednosti koje ne gube na značaju – kvalitet, dobar ugođaj, prijatno raspoloženje. „Stara Srbija“ –  kvalitet koji se ne menja.

Kafana „Lađa Francuska“

          Kafana ,,Lađa Francuska” ima tradiciju u ugostiteljstvu dugu 30 godina. Za dobro raspoloženje gostiju brine se orkestar „Srma“, koji svira svakog dana, sem nedelje i ponedeljka. 

Kafana „Biblioteka kod Milutina“ 

          Kafana „Biblioteka kod Milutina“ postoji više od 25 godina. Specijalitet kuće predstavlja jagnjetina i prasetina sa ražnja kao i veliki asortiman jela sa roštilja. Uz to naši kuvari za Vas svakoga dana spremaju jagnjeću sarmicu, kuvana jela, gulaš, kačamak, proju, čorbice i mnoge druge specijalitete nacionalne kuhinje. Uz sve to, nudimo vam veliki asortiman alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i odličnu kartu vina.

          Ako Vas vuče nostalgija za nekim prošlim, boljim vremenima, čiji su duh i bezbrižnost činili svaku čašicu boljom, a svaki zalogaj ukusnijim, posetite kafanu „Jugoslavija“. Dođite i pronađite ono po čemu smo nekad bili poznati, po gostoprimstvu, ljubaznosti i želji da svaki trenutak učinimo nezaboravnim. Ne oklevajte, jer će prijatan i harmoničan ambijent učiniti da postanete naši stalni gosti.

        Kada poželite da se opustite i uživate uz prvoklasne specijalitete spremljene od strane vrsnih kuvara, uz čašicu vina ili Vašeg omiljenog pića – mi smo odličan izbor! Ugostićemo Vas domaćinski, a naše ljubazno osoblje će se pobrinuti da Vam ne zafali ništa u toku Vašeg boravka kod nas. Restoran je uređen u rustičnom stilu. Sala je kapaciteta do 70 ljudi, i odlično je mesto za organizaciju raznih tipova proslava. Ukusna hrana, vrhunska muzika uživo, domaćinska atmosfera, odličan provod.