Vinarija „Rujevica“ - PosetiKragujevac

Vinarije i rakijski putevi

Vinarija „Rujevica“

Na desetom kilometru od Kragujevca ka Gornjem Milanovcu, na jugoistočnim obroncima Rudnika, nalazi se Drača, a na njenoj zapadnoj strani brdo Rujevica, nekada čuveno po nepreglednim vinogradima kameničarke.

Od prošlih vremena malo toga je ostalo, pa danas nastojimo da je vratimo na vinsku mapu Šumadije novim zasadima, pre svega autohtonih sorti, prokupca i tamjanike.

U Drači je i seosko gazdinstvo Rujevica opremeljno vinskim podrumom, sa savremenom vinarskom opremom i degustacionom salom u kojoj naša vina dolaze do izražaja zajedno sa specijalitetima iz kuhinje.

Tu, u šumadijskom seoskom ambijentu, osetićete dodir nekih prošlih vremena zarobljenih u objektima kojima smo zadržali izgled, ali osavremnili namenu.

Okolina, ukusi domaće hrane iz naše bašte sa vinima koja imaju priču, učiniće da se osećate kao da ste zakoračili u neku drugu zemlju, u kojoj vlada osmeh, dobro raspoloženje i osećaj da ste na pravom mestu. U večernjim satima okupljeni oko logorske vatre, sa čašom vina u ruci provešćete trenutke za pamćenje.

Dva apartmana su tu da produže zadovoljstvo boravka koji će, uz lagane šetnje do vinograda i vožnje biciklom do manastira ili geografskog centra Srbije, doneti dobrobit i vašoj duši i vašem telu

Scroll to Top